Kosken malja2023-08-19T11:56:16+03:00

Vuoden 2020 kilpailu:

Sunnuntai

Tulosliitteessä alla on koko viikonlopun tulokset. Sunnuntaina PT 75:n Jani Helin ja Veikko Holm saivat pelata M-1600-finaalin jo aika pienelle yleisölle. Helin voitti viiden erän kamppailun ja viisieräisiä olivat molemmat semitkin. Tiukkaa oli siis.

Tiukkaa oli myös luokassa M-2000, etenkin semifinaalissa. Kaksoset Matias ja Rasmus Vesalainen saivat selville vasta ratkaisuerän jatkopalloilla, että Rasmus oli tällä kertaa parempi. Loppuottelussa seurakaveri Janne Vuorinen oli kuitenkin liian hyvä (1-3).

Rasmus oli vireessä sunnuntaina – tuloksena kaksi hienoa kakkossijaa.

M-1800-luokassa saatiin hienoinen yllätysvoittaja, Hangon Joona Räsänen. Loppuottelussa kaatui PT 75:n Antti Marjamäki. Luokasss M-1400 paras oli puolestaan Sunilan Marko Häkkinen, joka kukisti loppuottelussa Kotirannan Aleksi Ikolan 3-2. Kisojen teemalle uskollisena Häkkinen pelasi finaalin lisäksi viisi erää myös semissä ja kvartassa.

Ikolan perheelle tuli toinen kakkossija M-1200-luokassa, kun Sanna Harjunpää hävisi loppuottelun Hämeenlinnan Risto Vesalalle 1-3. Välierässä Sanna kukisti saman perheen Pate Ikolan, joten järjestäjän yllätyspalkinto (100 € lahjakortti Pingiskeskukseen) meni sunnuntaina Ikolan perheelle Vaasaan. Perusteluina iso osanotto, hienot taistelut, hyvä käytös ja kova kannustus koko perheen osalta. Mallikelpoinen suoritus!

M-1000-luokan loppuottelussa PT 75:n Sampo Arponen löi Hangon Janette Penttilän 3-2. Sunnuntaina MK:n vei Oulun Juhana Tuuttila, joka kuitenkin sai loppuottelussa tehdä täydet viisi erää hommia Kaiun Rasmus Vesalaisen kanssa. Mutta ykkössijoitettu piti kutinsa.

Kisat ovat ohi ja Kosken Kaiku kiittää sekä osanottajia että talkoolaisiaan. Annetuissa aikatauluissa mentiin, mutta kisapäivät olivat pitkiä. Pääosin salissa oli kuitenkin iloisia ilmeitä ja hyvää käytöstä. Tervetuloa vuoden päästä uudelleen.

Linkki tiedostoon: xv koskenmalja gp kaikki tulokset.xls


Lauantai

Pitkä päivä takana Koskella

Kosken Malja avauspäivä venyi – ihan aikataulun mukaisesti tosin – hiukan yli iltayhdeksään, ennen kuin isäntäseuran Janne Relander löi viimeisen pallon Sunilan Ville Husun pöytäpuoliskolle M-1700-luokan voiton merkiksi. Kyseisen luokan loppupelit kavartoista eteenpäin olivat kahta lukuun ottamatta kaikki viisieräisiä, joten aikaa meni.

Samaan aikaan Sam Khosravi löi Aleksi Räsäsen M17 GP-luokan loppuottelussa, edelleen 3-2. Hetkeä aiemmmin Juha Julmala oli M-1300-luokan finaalissa kukistanut BF-78:n Elias Saarisen hiukan selvemmin numeroin. Iltapassin neljännen luokan loppuottelussa Hämeenlinnan Atte Ruuskanen löi Pyrkivän Mikko Kankaan.

Päiväpassissa isäntäseuran Alex Naumi otti vakuuttavan voiton GP-luokassa. Loppuottelussa Alex kukisti Mika Räsäsen puhtaasti 4-0. Välierissä Naumi löi Veikka Flemmingin ja Räsänen konkari Pasi Valastin. Molemmat ottelut päättyivät 3-0.

Alex oli GP-luokassa ylivoimainen.

Harjoittelu Ruotsissa on tehnyt Naumin pelille hyvää. Peliin on tullut voimaa rutkasti lisää. Viime aikojen käsivaivat eivät loppuottelussa näkyneet.

– Olkavaivojen takia olen harjoitellut joulukuussa ehkä neljänneksen normaalimääristäni. Nyt käsi ei haitannut ja peli parani päivän mittaan koko ajan. Loppuottelussa peli kulki suorastaan mainiosti, tuumi koskelainen. Vuosi sitten vastaava loppuottelu Räsästä vastaan päättyi tiukasti 4-3.

Naisten kaksinpelin GP-luokan paras oli PT Espoon Aleksandra Titievskaja. Loppuottelussa hän kukisti Maria Girlean 3-2, vaikka oli loppuottelua häviöllä jo 0-2. Illalla Maria otti revanssin M17-luokassa.

Isohkon M-1900-luokan voitti lauantaina yllättäjäpalkinnolla palkittu Lahden Leonid Pullinen. Loppuotteluvastustaja oli melkoinen yllättäjä hänkin, sillä finaaliin kiipesi TIP-70:n Vili Kinnunen (rating 1666!), joka oli lähellä finaalia myös M-1700-luokassa. Päiväpelien luokassa M-1100 voittoon nousi Arto Luukkainen, joka pelasi kvartasta lähtien tiukohkoja pelejä, mutta voitti ne kaikki. Loppuottelussa kaatui Kotirannan Pate Ikola 3-2.

Aamuryhmässä nuorempi Ikola Jesse vei M-1500-luokan. Luokassa oli juniorifinaali, sillä Jyväskylän Mihai Girlea taipui loppuottelussa 1-3. M-2250-luokassa paras oli Viron (Pärnun) Anti Luigemaa, jolle Oulun Juhana Tuuttila hävisi loppuottelun ja Maria Girlea välierän. Toinen kolmonen oli Leonid Pullinen, joka löi mm. Marek Viskmanin. Pingiskoululuoman voittoon iski Kaiun Aapo Lehti. Finaalivastustaja oli saman seuran senioripingiskoululainen Ilkka Korhonen.

Paljon oli lauantaina pelejä ja muutama yllätyskin nähtiin. Kaksinpelissä Toni Pitkänen löi Riku Aution ja Juha Äänismaa Sam Khosravin. Samilla ei ollut ihan paras päivä, sillä jo alkupoolissa tuli tappio Jussi Mäkelälle. Sam kesti ne päivän teeman mukaisesti eli tyynesti.

Kaiku kiittää avauspäivästä, huomenna jatketaan! Alla tarkat tulokset.

xv koskenmalja gp lauantai

———————————————————————————-

Maan pöytätennishuiput Koskelle

Suomen pöytätennishuiput pelaavat perinteisen Kosken Maljan voitosta viikonlopulla koulukeskuksessa. Miesten kaksinpelin voittoa puolustaa Kaiun oma kasvatti Alex Naumi, joka on valmistautunut kisaan kotona Koskella. Ruotsissa asuva Naumi on parannellut pelikäden olkapäätään ja uhkuu intoa ennen viikonlopun kisoja.
– Voiton puolustaminenkin on mukavaa, mutta jotenkin kaikkein hauskinta on se, että pääsee pelaamaan ikiomassa kotisalissaan, koskelainen iloitsee.  Naumin ohella myös RIku Autio, Veikka Flemming ja Sam Khosravi pelaavat hyvistä sijoituksista miesten kaksinpelissä.
Vuodesta 2006 pelattu Kosken Malja on tällä kertaa kerännyt 140 pelaajaa ympäri Suomea. Kisa on seuralle tärkeä tulolähde, minkä ohella seuran pelaajat saavat kohdata vastustajiaan kotipöydillään. Kaiusta mukana ovat lähes kaikki pelaajat pingiskoululaisista edustusjoukkueeseen.
– Pyrimme järjestämään kilpailut niin hyvin kuin osaamme. Tärkeitä palveluja ovat esimerkiksi kanttiini ja lämmin ruoka, joita osanottajat ovat kiitelleet kovasti. Lähetämme kisasta kahdella kameralla live-kuvaa ja tärkeimpiä otteluita tuomitsevat kansainvälisen tuomarikortin omaavat tuomarit, Kaiun pöytätennisjaoston puheenjohtaja Tero Naumi kertoo ylpeänä.
Miesten GP-luokan kaksinpelin loppuottelu pelataan lauantaina noin klo 16.30.
Sinipaitainen Alex Naumi puolustaa voittoa Koskella. Naumin edelliset kilpapelit ovat Finlandia Openista joulukuun alussa. 
(Kuva Heikki Kiiskinen/SPTL)
————————————————————————

 

Vuoden 2019 kilpailu:

Alex Naumi voitti kotikisan

Kaiun vasta 17-vuotias Alex Naumi on jo parina edellisenä vuonna pelannut kotikisansa Kosken Maljan voitosta tosissaan. Lauantaina se vihdoin onnistui, kun Naumi kukisti kovan taistelun päätteeksi Espoon Mika Räsäsen 4-3. Välierissä Naumi kukisti toisen espoolaisen Toni Soineen 3-0 ja Räsänen PT 75: Miikka O´Connorin 3-2.

Loppuottelu aaltoili kummallisesti, sillä Naumi voitti avauserän 11-8 ja johti toistakin jo reilusti. Räsänen nousi kuitenkin voittoon. Koskelainen voitti kolmannen taas selvästi 11-4 ja saman tien neljännen erän tiukasti. Räsäsen nousi kerran vielä ja tasoitti erät tilanteeseen 3-3. Espoolainen johti ratkaisuerääkin vielä 7-5, mutta lopussa Naumi oli vahvempi ja vei erän 11-8.

–  Väsyneiden miesten pelaamista, kisan peräti viidesti aikaisemmin voittanut Räsänen tyytyi kommentoimaan ottelun jälkeen.

Loppuottelu käynnissä

Ensimmäisestä Kosken Maljan voitostaan iloinnut Naumi oli hiukan samoilla linjoilla.

– Peli kulki kyllä hyvin, mutta kroppa ei oikein meinannut kestää mukana. Jalat kramppasivat lopussa ja suonenvetoa oli. Mutta ykköspalkinto eli 400 euroa tuli kyllä tarpeeseen, Ruotsissa koulua käyvä ja harjoitteleva Naumi pohti tyytyväisenä.

Pääluokan yllätyksistä voidaan todeta Jani Jormanaisen voitto Aleksander Saveljevista jo 16 parhaan joukossa. Todettakoon myös, että Pasi Valasti avasi kilpailukautensa, mutta hänen etenemisensä pysähtyi Naumiin. Poikansa Veetin Pasi sentään vielä voitti!

Kisan 150 euron erikoisstipendin (Kosken kunnan 150-vuotisjuhlavuosi) sai lauantain osalta HarSpon Maria Girlea. Romaniasta Jyväskylään muuttanut Girlea on jo kovan luokan peluri, kuten myös pikkuveljensä Mihai.

Koskelaisittain mukava yllätys oli se, että Aapo Lehti ylsi pingiskoululuokan voittoon. Martti Kanasuo oli toinen M-900-luokassa ja Matias Vesalainen kolmas M-1900-luokassa. Kisat jatkuvat sunnuntaina.

Kosken Malja GP – miesten kaksinpeli

  1. Alex Naumi KoKa
  2. Mika Räsänen PT Espoo 11-8, 10-21, 11-4, 13-11, 4-11, 10-12, 11-8
  3. Toni Soine PT Espoo ja Miikka O`Connor PT 75

Lue Salon Seudun Sanomien juttu lauantain peleistä.

—————————————————————————————

Vuoden 2018 kilpailu:

Kosken Maljan sunnuntai oli hiukan ensimmäistä kisapäivää rauhallisempi. Luokkien ennakkosuosikit pitivät pääsääntöisesti pintansa, mutta muutama yllätys sentään nähtiin. Porin Aleksi Laineen voitto M14 GP:ssä käy hyvästä esimerkistä.

Paraisten Sofie Eriksson on kuntoutunut vaivoistaan ja esitti vahvaa peliä päivän molemmissa luokissaan. Erityisesti 2000-luokan voittaminen miesten nenän edestä oli vakuuttava saavutus. Loppuottelussa kukistui koskelaislähtöinen lajiveteraani Jouko Manni. Järjestäjät palkitsivat Sofien sunnuntaipäivän erikoispalkinnolla, perusteena hyvät voitot ja positiivinen ote ja yritys päivän kaikissa peleissä.

Koskelaisia luokkavoittajia ei tällä kertaa saatu kuin yksi, kun Mika Lappalainen nappasi 1600-luokan voiton. Sama mies oli kolmas 1700-luokassa. Esko Akkanen oli 1100-luokan toinen. Matias Vesalainen oli M14 GP:ssä ja Janne Vuorinen 2000-luokassa.

Riku Aution ja Alex Naumin lauantaiset kolmannet sijat MG GP:ssä olivat mainioita suorituksia. Erityisesti Riku yllätti monen paikalla olijan.

– Meni kyllä aika mukavasti, jopa ennakko-odotuksia paremmin, Riku tuumi lauantain pelien päälle.

Kisan kaikkien luokkien tulokset löytyvät alla olevasta linkistä. Kosken Kaiku kiittää paikalla olleita ja toivottaa niin pelaajat kuin muunkin kisaväen tervetulleeksi Koskelle taas ensi vuonna.

Kosken Malja, GP – kaikki tulokset

—————————————————————

Lauantai

Koskella saatiin lauantaina uusi nimi MK GP:n voittajaluetteloon, kun Espoon Toni Soine vei kaksinpelin voiton kukistamalla loppuottelussa TIP-70:n Aleksander Saveljevin 4-1. Näin Soine nousi Mika Räsäsen, Pasi Valastin ja Benedek Oláhin rinnalle Kosken kisan vuodesta 2006 jatkuneen historian kaksinpelivoittajana.

Välierissä Soine kukisti Alex Naumin ja Saveljev löi toisen kotiseurapelurin Riku Aution. Riku kuului kisan positiivisiin yllättäjiin, sillä hän pudotti jatkosta kisaa viime vuodet hallinneen Mika Räsäsen. Pasi  Valasti – toinen Koskella voittamaan tottunut – hävisi jo 16 parhaan joukossa seurakaverilleen Miikka O´Connorille.

Muissa luokissa ei nähty vallan valtavia yllätyksi ja luokkavoittajat löytyvät liitteen tuloksista. Pekka Kolppanen voitti 1900-luokan ja varmisti tällä paikkansa kevään kolmoskarsinnoissa jälleen kerran. Illan viimeisen pallon iski pöytään PT 75:n Veikko Holm voittaessaan 1700-luokan klo 20.20.

Päivän erikoispalkinnon pokkasi Uudenkaupungin Sauli Wagner. Ei luokkavoittoja, mutta urakointia monessa

 

 

Go to Top