Kaiun kaksoset Matias ja Rasmus Vesalainen vierailivat viikonlopulla Tukholmassa Spårvägenin isoissa pöytätenniskilpailuissa. Kaksikko pelasi alle 18-vuotiaiden ja alle 16-vuotiaiden luokat ja osoitti, että he kulkevat varsin hyvin tahdissa Ruotsin kovan juniorikärjen kanssa.
Lauantaina pelatussa 18-vuotiaiden luokassa Rasmus jäi alkulohkoon, vaikka kukisti alkupoolissa kovan puolustuspelaajan Kevin Brunzellin. Matias sen sijaan eteni pääsarjaan ja etenikin pitkälle, sillä jatkoi pelejä vielä sunnuntainakin selviten hienosti aina välieriin saakka. Siellä tuli lopulta tappio luokan lopulliselle voittajalle Isak Alfredssonille.

Matkalla palkintopallille Matias kukisti mm. 16-vuotiaiden luokan ykkössijoitetun Isak Edwardssonin. 16-vuotiaissa molemmat koskelaiset selvittivät vaivatta tiensä pääkaavioon. Rasmus voitti yhden jatko-ottelun, mutta jäi 32 parhaan joukkoon. Matias sai vapaan ensimmäisen kierroksen ja voitti vielä Norjan Jonas Frösethin, mutta 16 parhaan joukossa taival katkesi Alex Naumi  seurakaveria, Eslövin Hannes Lidén Isakssonia vastaan.

Eslövin mies pysäytti Matiaksen etenmisen 16-vuotiaissa.

– Matias pelasi loistokisat. Voisi melkein sanoa, että hän nousi pelissään uudelle tasolle. Toinen huoimioitava asia on ensimmäisen ottelun merkitys. Sen molemmat Vesalaiset hävisivät oikeastaan vain sen vuoksi, että eivät olleet heti valmiita kovaan kilpapeliin. Mutta juuri kokemuksen kasvattamiseen näitä pelejä tarvitaan, valmentaja Esko Heikkinen arvioi.

Ilme aamupalapöydässä ennen kisoja on totinen.