Sunnuntai oli Koskella hiukan rauhallisempi päivä kuin lauantai. Jopa niin rauhallinen, että ainakin jälkilaskennassa aikataulua olisi voinut hyvin kiristää. Ehkä suurin selitys tapahtuneeseen on junnuratingluokka, josta odottelimme hiukan suurempaa.

Nyt mukana oli kymmenen pelaajaa, joista pätevimmäksi osoittautui TIP-70:n Leonid Pullinen. Hankoa Suomessa edustava Pontus Bölenius (Boo) pelasi hyvät kaksi päivää, mutta Leonidia vastaan eivät eväät finaalissa riittäneet. Samaan aikaan pelattiin pingiskoululuokka, jossa Pyrkivän Jalmari Kuutniemi oli niin ylivoimainen, että saa jatkossa unohtaa tämän tason luokan. Kaiun Leevi Havikallio iski hienosti kolmanneksi.

BF-78 jyräsi sunnuntaina, sillä ensin Mats Hollmerus voitti aika selvästi 1200-luokan. Tässä luokassa muuten paremmin sosiaalisen median reportterina ja kisajärjestäjänä tunnettu Arto Luukkainen oli kolmas. Karjaan meno jatkui suorina cuppeina illan päätteeksi pelatuissa luokissa, sillä 2000-luokan finaalissa Patrik Palmgren voitti TuKan Janne Vuorisen ja 1000-luokassa isäpappa Krister löi seuratoverinsa Pentti Saarisen.

Mats Hollmerus (2. vas.) oli paras luokassa 1200. Hänellä vieruskavereina kakkoseksi sijoittunut Roman Tamilin ja kolmanneksi jäänyt Arto Luukkainen. Krister Palmgren otti toisen kolmospystin.

Pyrkivän Mergim Kelmendi taisteli ankarasti ja löi 1600-luokan loppuottelussa seurakaverinsa Juha Suotmaan 3-1. Mergim ehti päivän aikana tuomitsemaankin ja toi vielä junnuja kisaan, joten hän on arvokas mies koskelaisille. Pyrkivän hyvää päivää täydensi 750-luokan voittanut Mikko Kangas.

Mergim Kelmendi (2. vas) tuomitsi ja pelasi. Voitto heltisi luokasta 1600. Juha Suotmaa oli kakkonen ja oikeanpuoleiset herrat Ari Rosten ja Peter Norrbo kolmansia.

Isäntäseura KoKa nappasi sunnuntaina kaksi luokkavoittoa. Janne Relander oli lopulta melko ylivoimaisesti paras 1800-luokassa ja oli todellisissa hankaluuksissa vain poolivaiheessa Kelmendiä vastaan. Päivän pääluokan voiton vei Matias Vesalainen, kun loppuottelussa kukistui kaksoisveli Rasmus. Tuttuun tapaan ratkaisuerän jatkopalloille menneen veljeskamppailun vei siis tällä kertaa Matias. Sen verran tosissaan pelattiin, että palkinnot toiseksi sijoittuneelle toimitettiin vasta myöhemmin.

MK ja pituusjärjestyksessä Leonid Pullinen (3.), Matias Vesalainen (1.) ja Jimi Koivumäki (3.), joka nappasi myös päivän erikoispalkinnon. Rasmus Vesalainen (2.) puuttuu kuvasta.

Kolmanneksi MK:ssa sijoittuivat TIP-70:n Leonid Pullinen ja Jimi Koivumäki. Jälkimmäinen palkittiin Pingiskeskuksen erikoispalkinollakin. Perusteena sekä hyvä käytös että erinomainen taistelu joka pelissä.

1800-luokan ykkönen Janne Relander keskellä, paljon kilpailevan kakkosen Aleksi Ikolan (vas.) ja Joonas Kokon (3.) kanssa. Toinen kolmonen Aleksei Pullinen ei kuvaan ehtinyt.

Kosken Kaiku kiittää paitsi osanottajia ja tukijoukkoja, myös omaa talkooväkeään. Kiitosta sekä kisoista yleisemminkin että etenkin lounaspalvelusta tuli sen verran, että se rohkaisee järjestämään näitä jatkossakin. Erityisen merkille pantavaa oli hallissa vallinnut hyvä yhteishenki. Siitä on arvostaminen ihan jokaista paikalla ollutta.

Linkki tiedostoon: Kosken Malja GP 2023 sunnuntai tulokset.xls