Pöytätenniksen mestaruussarja saatiin runkosarjan osalta päätökseen lauantaina Tampereella. Kaiun ykkösjoukkue oli ensimmäistä kertaa koko kauden aikana liikkeellä ykköskokoonpanollaan, kun Alex Naumi saapui Ruotsista Suomen sarjapeleihin. Kaiun saldo oli komea eli kolme kolmen pisteen voittoa.
Avauspelissä kaikulaiset kukistivat 5-2 sarjaa hallinneen PT Espoon ja aiheuttivat espoolaisille sarjan ensimmäisen tappion. Riku Autio joutui antautumaan Mika ja Aleksi Räsäselle, mutta Alex Naumi ja Sam Khosravi selvittivät vastustajansa suuremmitta ongelmitta.
Toisella kierroksella Kaiku löi isäntäseura PT 75:n 5-1 ja nyt oli Khosravin vuoro kärsiä tappio Otto Tennilälle. Tennilä kiusasi Naumiakin, mutta Alex puristi lopulta väkisin voittoon käännettyään tiukan neljännen erän edukseen. Kaiun kolmas ottelu TIP-70:tä vastaan oli lähinnä muodollisuus ja peli päättyi nopeasti 5-0.
– Ihan hyvä, että voitimme runkosarjan ykkösen, tyytyi Naumi kommentoimaan pelien päätyttyä. Koko päivän otteitaan parantanut Autio komppasi ja jatkoi, että Alexin mukanaolo joukkueessa näyttää parantavan muidenkin peliä.
PT Espoo voitti runkosarjan ja Kaiku sijoittui toiseksi. Muut mitalipelijoukkueet huhtikuun lopun lopputurnauksessa ovat OPT-86 ja TuKa. Espoo saa valita välierävastustajansa.
Kaiun kakkonen vältti suoran putoamisen
Viime vuonna vielä ykkösdivisioonaa pelannut Kaiun kakkosjoukkue hävisi Turulle 1-5 ja Oululle 0-5, mutta kukisti viimeisessä pelissä PT Vantaan 5-2. Voitto varmisti sen, että vantaalaiset putosivat suoraan sarjaporrasta alemmas. Kaikulaisten pelit jatkuvat mestaruussarjakarsinnassa, jonne koskelaisten seuraksi tulevat TIP-70 sekä ykkösdivisioonassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet PT Espoo ja PT Helsinki. Ykkösen voittaja Hanko nousee suoraan pääsarjaan.
Kaiun Esa Kanasuo toi lauantaina koskelaisten ainokaisen Turkua vastaan lyömällä Linus Keräsen. Vantaata vastaan Kanasuo voitti Maria Girlean ja Matias Vesalainen Leonid Pullisen. Rasmus Vesalainen löi sekä Girlean että Pullisen ja voitti Kanasuon rinnalla myös nelinpelin.
– Suoran putoamisen välttäminen oli tavoitteena ja siinä onnistuttiin. Karsinnassa tulee vastaan aika kovia joukkueita, mutta emme me ihan vailla mahdollisuuksia ole sielläkään, Kanasuo arvioi pelien tauottua.
Lopullinen sarjatilanne ja tilastot:https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=20