Pöytätenniksen mestaruussarja käynnistyi viikonlopulla neljän kierroksen peleillä Oulussa. Kosken Kaiun ykkösjoukkue pelasi kotiin kolme selvää voittoa, mutta kärsi myös selvän 1-5 tappion Turun Kaiulle. Kerätyt yhdeksän sarjapistettä tarkoittivat kuitenkin sitä, että joukkueen paikka kevään mitalipeleissä on lähes varma jo ennen kolmea viimeistä runkosarjan kierrosta maaliskuun alussa.
Kaiku löi lauantaina Kosken kakkosjoukkueen ja TIP-70:n kakkosjoukkueen 5-0. Seuran sisäisessä kamppailussa Rasmus Vesalainen kiusasi Georgios Gerakiosta ratkaisuerään asti, mutta joutui kuitenkin taipumaan.
Riku Autio (takana) kukisti koskelaisten jäsentenvälisessä Matias Vesalaisen.
Sunnuntain pelissä kaikulaiset eivät olleet oikein hereillä avauskamppailussa TuKaa vastaan. Sam Khosravi löi avauspelissä Linus Keräsen, mutta siihen voitot sitten jäivätkin ja Turku marssi 5-1 voittoon.
Tappio toimi hyvänä herätyksenä, sillä päivän toisessa ottelussa Oulua vastaan koskelaiset olivat virkeinä ja nappasivat kolme sarjapistettä selvällä 5-1 voitolla. Jopa 5-0 voitto oli lähellä, kun Georgioksella oli kaksi ottelupalloa Matias Ojalaa vastaan.
Riku Autio pelasi mainion ottelun ja kukisti ensin oululaisten kokeneen venäläisvahvistuksen Vladimir Brilin 3-1. Kaiun johtaessa 4-1 Riku löi erittäin luotettavan esityksen jälkeen Tuomas Perkkiön 3-0. Gerakios onnistui voittamaan Perkkiön tiukassa viiden erän kamppailussa ja Khosravi pelasti päivänsä lyömällä sekä Brilin että Ojalan.
– Hyvät yhdeksän pistettä, vaikka Turkua vastaan olimme kyllä unessa. Toisaalta voitto Oulusta oli mainio ja erikseen on todettava, että Vladimir Bril ei montaakaan kertaa jää tässä sarjassa ilman voittoja, Riku Autio analysoi pelien jälkeen.
– Viimeisille kierroksille saamme Naumin Alexin mukaan. Sen myötä olemme kyllä astetta ellei kahta kovempi joukkue. Mutta vähän näyttäisi, että melkein jo näillä pisteillä säilytämme kakkospaikkamme sarjataulukossa Espoon jälkeen, Autio jatkoi.
Kakkosjoukkue jäi pisteittä
Kaiun kakkosjoukkue PT Koski hävisi lauantaina ykkösjoukkueen lisäksi TIP-70:lle. Ottelu oli kuitenkin tiukempi kuin 2-5 numerot kertovat, sillä nelinpelissä Vesalaisen kaksoset Matias ja Rasmus johtivat ratkaisuerää jo 9-5, mutta niin vain Samuli Soine ja Aleksi Mustonen nousivat vielä voittoon. Koskelaisten kavennuksista vastasivat Jussi Mäkelän kukistaneet Esa Kanasuo ja Rasmus Vesalainen.
Sunnuntain peleissä PT Espoo jyräsi koskelaisista 5-0 voiton, mutta tamperelaista PT 75:tä vastaan päästiin taas nelinpeliin, kun Matias Vesalainen löi Patrik Rissasen ja velipoika Rasmus Sami Hattusen. Nelinpelissä Otto Tennilä ja Rissanen olivat kuitenkin Vesalaisia selvästi taitavampia.
Koskelaiset ovat sarjassa edelleen karsijan paikalla toiseksi viimeisenä ja kolme pistettä edellä sarjajumboa PT Vantaata.
– Oli siinä nyt ainakin yhteen sarjapisteeseen mahdollisuus, mutta nyt kävi näin, Esa Kanasuo totesi tyynesti.
Viimeisessä turnauksessa ottelu PT Vantaata vastaan ratkaissee suoran sarjasta putoamisen.
Mestaruussarjan taulukko ja tilastot: