Kosken Kaiun pöytätenniksen ykkösdivisioonamiehistö avasi sarjakautensa mainiosti. Helsingin lauantain turnauksessa koskelaiset saalistivat kuusi sarjapistettä, mikä oli paljon ennakko-odotuksia enemmän. Kaiun pelillinen hahmo oli päivän kaikki pelinsä voittanut Sami Ruohonen.

Kaiku, jonka ykkösdivisioonajoukkue on sarjan nuorin, ihmetteli ensimmäisen ottelun maan toiseksi korkeimman sarjaportaan tasoa ja kärsi Lahden Pöytätennisseuralle nopean 0-5 tappion. Esa Kanasuo taisteli viidenteen erään asti Sami Hattusen kanssa ja Matias Vesalainen hävisi samoin lukemin Jannika Oksaselle.

Toisella kierroksella ottelussa Kuopion Pöytätennisseuran ykkösjoukkuetta vastaan Ruohonen korvasi Rasmus Vesalaisen ja voitti molemmat kaksinpelinsä sekä vielä nelinpelin Matias Vesalaisen kanssa. Kanasuo jäi voitoitta, vaikka sai jo kaksi ottelupalloa Jyri Pulkkista vastaan. Kaiun kolmen pisteen arvoisen 5-2 voiton sinetöi Ruohosen tavoin molemmat kaksinpelinsä voittanut Matias Vesalainen.

Kolmannen kierroksen vastustaja oli Kuopion kakkosjoukkue, joka sekin hävisi koskelaisille 2-5. Sami Ruohonen jatkoi vakuuttavaa peliään ja voitti molemmat kaksinpelinsä sekä nelinpelin Matiaksen kanssa. Matias löi Miko Haaralan ja viimeiseen kaksinpeliin vaihdettu Esa Kanasuo Maksin Nesterovin.

– Taisi olla hyvä, että huilasin Lahtea vastaan. Kuopion joukkueita vastaan jaksoin hyvin. Tuloksellisesti erinomainen päivä, tuuletteli koko päivän ilman tappio-otteluita pelannut Kosken ykkösmies Ruohonen.

Kaiun valmentaja Timo Vesalainen ihmetteli päivän kulkua.

– Ennalta ajattelin, että Lahdelta saattaisimme saada pisteitä, mutta Kuopion joukkueita pidin hankalina. Mutta toisin kävi ja tulos oli kaksi kolmen pisteen voittoa. Se on mainio avaus meiltä, varsinkinkin kun saimme sarjapaikan liiton kabinettipäätöksellä, kun pari joukkuetta luopui tästä sarjatasosta. Pojat näyttivät heti, että kuuluvat tälle tasolle.
– Koko joukkue pelasi hyvin, mutta opeteltavaakin tuli. Ainakin omaa lyhyeen syöttöön sekä vastustajan pitkästä syötöstä avaamiseen on kiinnitettävä huomiota, valmentajan analyysi jatkui.

Ykkösdivisioona jatkuu lokakuun alussa Oulun turnauksella. Kaiun vastustajat ovat tamperelainen PT 75, helsinkiläinen Wega sekä Turun Kaiku. Turnaus voi olla hankala, sillä sekä Turku että Tampere selvittivät Helsingin turnauksen kaikki ottelunsa tappioitta.