Kosken Kaiun Alex Naumi nappasi ensimmäisen miesten kaksinpelin SM-kultansa sunnuntaina Helsingin Ruskeasuolla. Loppuottelussa Naumi kukisti TIP-70:n Samuli Soineen 4-2. Välierässään Naumi löi PT 75:n Otto Tennilän. Kisan toinen kolmonen oli PT Espoon yllättäjä Arttu Pihkala.
Mestaruus on Kaiulle historian toinen, sillä Martti Autio oli paras Kaiun paidassa vuonna 1979. Alex on Kaiun mestareista kuitenkin ensimmäinen syntyperäinen koskelainen.
– Todella mukavaa voittaa ensimmäinen henkilökohtainen SM-kulta. Benedek Oláhin poissa ollessa olin tietysti suosikki, mutta kestin paineet mielestäni hyvin. Loppuottelussa lähdin peliin ehkä vähän liiankin agressiivisesti , tein paljon helppoja virheitä ja toisaalta Samuli pelasi tosi hyvin ja fiksusti. Minulla oli kuitenkin 0-2 tilanteessa vahva luotto, että tulen nousemaan voitttoon. Mestaruus on aina mestaruus ja lopulta kuitenkin vain voitot muistetaan, iloinen Naumi jutteli dopingtestausryhmän nykiessä jo hihasta.
Alex ja miesten kaksinpelin kiertopalkinto
Päivä oli Kaiulle todella kultainen, sillä Naumi nappasi toisen mestaruutensa miesten nelinpelissä Sam Khosravin kanssa. Loppuottelussa konkaripari Pasi Valasti / Aki Kontala venytti ratkaisua viimeiseen asti ja ottelu päättyi tiukimmassa mahdollisin numeroin Valastin noloon syöttövirheeseen.
– Me olimme minusta kyllä koko ajan parempia, mutta Samilla alkoi vähän maila puristaa ja hänestä tuli liian passiivinen, kun ensimmäinen SM-kulta alkoi häämöttää, Naumi hymyili.
Nelinpelin parhaat palkintopallilla.
Naisten kaksinpelin voitti Kuopion Pöytätennisseuraa edustava ahvenanmaalainen Marina Donner. Donnerista tuli kisojen menestynein pelaaja, sillä hän voitti myös naisten nelinpelin Anna Kirichenkon kanssa ja sekanelinpelin toisen ahvenanmaalaisen Johan Petterssonin rinnalla.
Pöytätenniksen Suomen mestaruuskilpailut Helsinki

Miesten kaksinpeli

Loppuottelu: Alex Naumi KoKa – Samuli Soine TIP-70 4-2 (8-12, 12-14, 11-7, 16-14, 11-8, 11-5)

SM-pronssia: Tennilä Otto PT 75 ja Pihkala Arttu PT Espoo

Miesten nelinpeli

Loppuottelu: Alex Naumi / Sam Khosravi KoKa – Pasi Valasti / Aki Kontala PT 75 / Wega 3-2 (11-6, 11-4, 11-13, 10-12, 11-9)

SM-pronssia: Aleksi Räsänen / Mika Räsänen PT Espoo ja Mika Sorvisto Mika /Patrik Rissanen OPT-86 / PT 75

Kosken Kaiun SM-mitalit kautta aikain