Alex oli ”yhden miehen joukkueena” 21-vuotiaiden EM kisoissa Cluj-Napocassa Romaniassa syyskuun toisella viikolla.
Mattias Bergkvist hoiti valmennustehtävät. Alexin tavoite ennakkoon oli pelata 16 parhaan joukkoon kaksinpelissä. Ihan siihen Alex ei yltänyt, sijoitus lopulta 32 parhaan joukkoon.
Alexin kommentti kisojen jälkeen:”– Kaksinpelit olivat pieni pettymys – kaksi 3-4 -tappiota ja tietty niiden voittaminen olisi muuttanut aika paljon fiilistä näistä kisoista. Nelinpelit sen sijaan pelattiin todella hyvin. Puolivälierävastustaja oli yksinkertaisesti liian kova meille.”
Neluria Alex pelasi yhdessä Belgian Nicolas Degroksen kanssa.Parin peli lähti hyvin liikkeelle, selvä 3-1 voitto Kolasa POL/Arpas SVK parista ja 16-parhaan joukkoon. Toisella kierroksella yhteistyö vaan parani ja hieno 3-0 voitto Tshekin parista Belik/Stalzer ja 8-parhaan joukkoon! Väierissä tuli seinä vastaan, kun mitalleille kaksinpelissä pelannneet Ursu Mda/Kolodziejczyk Aut voittivat ottelun 3-0. Hieno saavutus kuitenkin parilta, joka pelasi yhdessä ensimmäisen kerran näissä kisoissa!
Suomalaisjuniorit ovat saavuttaneet kautta historian kahdeksan mitalia pöytätenniksen EM-kisoissa – viimeksi vuonna 1983, kun Eva Malmberg nappasi pronssia sekä kaksin- että nelinpelissä. Muut EM-mitalistimme vuosina 1978-83 ovat Sonja Grefberg ja Stefan Söderberg.
Mixissä Alex pelasi yhdessä joukkuekaverinsa kanssa Eslövistä, Nomin Baasanin kanssa. Ruotsin valmentajan mukaan Nominilla on ollut ongelmia pelikäden kanssa ja tulo kisoihin oli epävarmaa. Alex/Nomin parilla oli ensin vapaa kierros. Toisella kierroksella tuli 3-0 (pari tasaista erää) tappio Puppo Ita/Cok Fra paria vastaan.
Ensi vuonna Alex ei enää mahdu ikänsä puolesta mukaan näihin kisoihin.
Taso kisoissa oli kova tälläkin kertaa, vaikka ihan kovin kärki (Truls Möregård ja Lebrunin veljekset) olivatkin poissa. Vähän paremmalla pelionnella Alex:kin olisi voinut saavuttaa tavoitteensa.