Alex Naumi ja Benedek Oláh tekivät suomalaista pöytätennishistoriaa lajin MM-kisoissa Budapestissa sijoittumalla miesten nelinpelissä 16 parhaan joukkoon. Se on samalla kaikkien aikojen paras suomalaissaavutus MM-tasolla.

Paikka MM-kisojen neljännesvälierässä on varmistunut.

Naumi ja Oláh aloittivat urakkansa vapaakierroksella ja ottivat toisella karsintakierroksella 3-1 voiton hollantilaisparista  Rajko Gommers / Ewout Oostwouder. Pääkaaviossa eli 64 parhaan joukossa kukistui ensin slovakialaispari Samuel Kaluzny / Lubomir Pistej 4-1. Sekin oli hieno voitto, sillä Pistej on kova pelimies ja kukistanut mm. Oláhin.

Mutta 4-3 voitto 32 parhaan joukossa kovasta ranskalaisparista Can Akkuzu / Alexandre Cassin oli jo megaluokan suoritus. Ottelun jälkeen Alex ei välttämättä heti edes ymmärtänyt, mitä oli saavuttanut. Benedekille vastustajat ja heidän temponsa oli tuttua Ranskan liigasta, mutta Alexille kokemus on uusi.

MM-kisojen neljännesvälierässä toiselle puolelle marssivat Etelä-Korean Jeoung Youngsik ja Lee Sangsu. Korealaisten kyyti oli hurjaa, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä suomalaiset olivat vielä tilanteessa 9-9. Tuloksena kuitenkin 0-4 tappio.

– Se oli ensimmäinen tappioni  nelinpelissä Pentin kanssa koskaan, naureskeli Alex ottelun jälkeen. Suomalaiset myönsivät vastustajan paremmuuden rehdisti.

MM-kisojen neljännesvälierä on valtava saavutus. Ottelu striimattiin suorana Kansainvälisen Pöytätennisliiton sivuilla ja se keräsi suuren määrän katsojia. Monien asiantuntijoiden mielestä suomalaiskaksikon esitys oli sensaatiomaisen yllättävä.

– Suoritus on uskomattoman kova, sitä ei Suomessa oikein edes ymmärrä kukaan, arvioi maajoukkueen ruotsalainen päävalmentaja Mattias Berqkvist.