Kosken malja2018-01-07T21:11:50+00:00

Kosken Maljan sunnuntai oli hiukan ensimmäistä kisapäivää rauhallisempi. Luokkien ennakkosuosikit pitivät pääsääntöisesti pintansa, mutta muutama yllätys sentään nähtiin. Porin Aleksi Laineen voitto M14 GP:ssä käy hyvästä esimerkistä.

Paraisten Sofie Eriksson on kuntoutunut vaivoistaan ja esitti vahvaa peliä päivän molemmissa luokissaan. Erityisesti 2000-luokan voittaminen miesten nenän edestä oli vakuuttava saavutus. Loppuottelussa kukistui koskelaislähtöinen lajiveteraani Jouko Manni. Järjestäjät palkitsivat Sofien sunnuntaipäivän erikoispalkinnolla, perusteena hyvät voitot ja positiivinen ote ja yritys päivän kaikissa peleissä.

Koskelaisia luokkavoittajia ei tällä kertaa saatu kuin yksi, kun Mika Lappalainen nappasi 1600-luokan voiton. Sama mies oli kolmas 1700-luokassa. Esko Akkanen oli 1100-luokan toinen. Matias Vesalainen oli M14 GP:ssä ja Janne Vuorinen 2000-luokassa.

Riku Aution ja Alex Naumin lauantaiset kolmannet sijat MG GP:ssä olivat mainioita suorituksia. Erityisesti Riku yllätti monen paikalla olijan.

– Meni kyllä aika mukavasti, jopa ennakko-odotuksia paremmin, Riku tuumi lauantain pelien päälle.

Kisan kaikkien luokkien tulokset löytyvät alla olevasta linkistä. Kosken Kaiku kiittää paikalla olleita ja toivottaa niin pelaajat kuin muunkin kisaväen tervetulleeksi Koskelle taas ensi vuonna.

Kosken Malja, GP – kaikki tulokset

—————————————————————

Lauantai

Koskella saatiin lauantaina uusi nimi MK GP:n voittajaluetteloon, kun Espoon Toni Soine vei kaksinpelin voiton kukistamalla loppuottelussa TIP-70:n Aleksander Saveljevin 4-1. Näin Soine nousi Mika Räsäsen, Pasi Valastin ja Benedek Oláhin rinnalle Kosken kisan vuodesta 2006 jatkuneen historian kaksinpelivoittajana.

Välierissä Soine kukisti Alex Naumin ja Saveljev löi toisen kotiseurapelurin Riku Aution. Riku kuului kisan positiivisiin yllättäjiin, sillä hän pudotti jatkosta kisaa viime vuodet hallinneen Mika Räsäsen. Pasi  Valasti – toinen Koskella voittamaan tottunut – hävisi jo 16 parhaan joukossa seurakaverilleen Miikka O´Connorille.

Muissa luokissa ei nähty vallan valtavia yllätyksi ja luokkavoittajat löytyvät liitteen tuloksista. Pekka Kolppanen voitti 1900-luokan ja varmisti tällä paikkansa kevään kolmoskarsinnoissa jälleen kerran. Illan viimeisen pallon iski pöytään PT 75:n Veikko Holm voittaessaan 1700-luokan klo 20.20.

Päivän erikoispalkinnon pokkasi Uudenkaupungin Sauli Wagner. Ei luokkavoittoja, mutta urakointia monessa