Kaiku jatkaa pääsarjassa

Kaiun pöytätennismiehistö jatkaa mestaruussarjassa myös ensi kaudella. Paikka varmistui viikonlopun karsinnoissa Helsingin Ruskeasuolla.

Karsinnan neljästä joukkueesta Kaiun avausvastustaja Lahden Pöytätennisseura saapui paikalle vain kahdella miehellä. Ari-Matti Koskinen onnistui kukistamaan Veikka Flemmingin ja vastasi Lahden kavennuksesta. Kaiku sai kaksi luovutusvoittoa, minkä lisäksi Riku Autio löi Sami Hattusen ja Anastasiia Burkova sekä Koskisen että Hattusen. Ottelu päättyi Kaiulle 5-1.

Toisessa ottelussa PT Espoon kolmosjoukkuetta vastaan lukemat olivat samat 5-1. Espoolaisten ainokaisesta vastasi Flemmingin kukistanut Aleksi Räsänen. Autio voitti Räsäsen ja Yan Zhuopingin ja Burkova Pingin sekä Meelis Kärnerin. Flemming toi viidennen pisteen lyömällä Kärmerin.

Kaiun sarjapaikka oli varma jo kahden ottelun jälkeen, mutta edessä oli vielä ottelu niin pääsarjapaikkansa säilyttänyttä PT Tapiolaa vastaan. Sen Kaiku voitti 5-2, ja jälleen Burkova vastasi kahdesta voitosta kukistaessaan Arttu Pihkalan ja Veeti Valastin. Autio voitti Pihkalan, mutta kärsi tappion Matias Ojalalle. Flemming puolestaan löi Valastin, mutta kärsi hänkin tappion Ojalalle. Autio ja Burkova sinetöivät Kaiun viidennen pisteen nelinpelissä.

Ensi kauden pääsarjapeleihin Kaiku lähtee selvästi vahvempana, sillä Alex Naumi vaihtaa Tanskasta Ruotsin pääsarjapeleihin Eslöviin ja saa taas pelata Suomenkin pääsarjaa. Hyvän kauden pelannut Burkova haluaa jatkaa Kaiun paidassa, kuten myös omat kasvatit Autio ja Flemming. Tarpeen tullen pääsarjapeleihin voidaan nostaa myös nuori Sam Khosravi.

Veikka Flemming (vas.), Anastasiia Burkova ja Riku Autio pelaavat ensi kaudellakin mestaruussarjassa.

– Henkilökohtaisesti takana on uran paras pääsarjakausi. Mukava, että sarjapaikka varmistui myös ensi kaudeksi. Ja kun saamme Alexin takaisin, pääsemme pelaamaan leveämmällä miehistöllä. Nyt mentiin välillä hiukan riskirajoilla, Kaiun kauden paras pelaaja Riku Autio summasi tilannetta.

Pöytätenniksen SM-karsinta tulokset 

2019-04-13T17:12:49+00:00