Alexille kultaa ja hopeaa

Kaiun pöytätennistähti Alex Naumi nappasi viikonlopun SM-kisoista komeasti kaksi mitalia. Vasta 17-vuotias koskelainen hävisi miesten kaksinpelin loppuottelun Benedek Oláhille ja nappasi saman miehen rinnalla miesten nelinpelin SM-kultaa. Suomen mestaruus on Alexin ensimmäinen senioritasolla.

Kaksinpelimitali tuli vaikeimman kautta, sillä jo kahdeksan parhaan joukossa Alex oli hätää kärsimässä Oulun Pedram Moradabbasin kanssa. Nuorella oululaisella oli jopa ottelupallo ratkaisuerässä. Välierä Tampereen Miikka O`Connoria vastaan oli lähes samanlainen seitsämän erän  jännitysnäytelmä, mutta ratkaisuerä tuli kotiin hiukan selvemmin.

Loppuottelu Oláhi vastaan oli viime vuoden toisinto. Alex rimpuili erän verran, mutta huippukuntoinen Oláh näytti kaapin paikan numeroin 4-1. Kahdessa ensimmäisessä erässä Alexilla oli omat mahdollisuutensa ja viidettä hän johti peräti 7-0, mutta lopulta Ranskan pääliigassa huimia otteita esittänyt Oláh tuntui ottavan pisteen aina halutessaan.

Vas. Miesten kaksinpelin parhaat palkintopallilla.
Oik. Alex syöttää loppuottelussa Oláhia vastaan.

Sama meno jatkui nelinpelissä. Kaksinpelin finaalikaksikko ei ollut missään vaiheessa todellisissa ongelmissa. Isäntäseura PT 75:n Otto Tennilä ja Miikka O´Connor taistelivat loppuottelussa miehekkäästi, mutta Oláh ja Naumi olivat ratkaisun tullen selvästi parempia.

Kaiku sai viikonlopulla kaksi muutakin mitalia. Tanskan pääsarjapeleihin siirtyneen Naumin tilalle mestaruussarjakokoonpanoon tullut Anastasiia Burkova voitti naisten kaksinpelin ja myös naisten nelinpelin Paraisten Sofie Erikssonin kanssa.

SM-kisojentäydelliset tulokset täältä.

2019-03-04T14:22:37+00:00